Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Dec 2020 | 2949 vizualizari

 

Fursecurile copilariei mele sunt "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 125 g unt moale
  • 350- 360 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 stropi de esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 75 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 10-15 coji de nuca sfaramate
  • 1/2 lingurita coaja de portocala razuita
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci fragede cu crema de ciocolata:

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si ciocolata la foc mic si lasam pana cand se topesc toate. Adaugam cacao si coaja de portocala. Eu aveam coaja de portocala razuita si pusa cu zahar intr-un borcanel in frigider. Asa pastrez coaja de portocala 1-2 saptamani in frigider.

Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 10-15 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Se pastreaza mult mai bine neacoperite. Cand le acoperim se inmoaie foarte tare, fiind facute la forma electrica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci fragede cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

29.12.2020, 19:55

Merci, Rocsi, si eu le ador!

dantes 1

30.12.2020, 10:54

Bune!

Rahela Velicu 1

31.12.2020, 11:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie