Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

de Panacris in Dulciuri, 15 Dec 2018 | 3838 vizualizari

 

Eiii, o rețetă simplă, dulce și mai ales pe gustul celor care sunt în post! ;) Cu un pic de îndemnare și răbdare, orice gospodină novice o poate prepara! ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 400 g
  • Zahăr brun cca. 3 linguri
  • Scorțișoară 1 lingură
  • Zahăr vanilinat cu rom 1 plic
  • Zahăr pudră cca.3 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.

Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelegeți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini :D Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut ;) Apoi aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari ;) Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.

Ochelarii se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade C, apoi cca. 10 minute la 150 grade C. După ce s-au răcorit, se pudrează cu zahăr praf (pudră!)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]