Desert papanasi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Oct 2020 | 5275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 500 ml ulei pt prajit
  • Pt servit:
  • Smântâna grasa
  • dulceață de visine sau afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de min. 

Aluatul se împarte în 12 bucăți mari și 12 bucăți mici. 

Bucatile mici de aluat se formează în forma de bila. 

Bucatile mari de aluat se rotunjesc și cu ajutorul degetelor se formează o gaura în mijloc care se lărgește ușor. 

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori exescul de ulei. 

Se servesc cu smântână și dulceață! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata