A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca trei retete superbe de la Lena pasca fara aluat, pasca cu branza si aluat de cozonac si pasca cu ciocolata. Am facut pasca in trei straturi cu branza, cioco si bezea dar dupa alta reteta
Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in reprize, cu pauze pana se topeste zaharul. Punem branza scursa, amestecam, urmeaza si untul taiat cubulete si dupa ce l-am incorporat adaugam smantana. Incorporam faina treptat, folosim in continuare mixerul si adaugam si grisul. Stafidele se hidrateaza in rom si coniac, amestecam in ele din cand in cand. Le punem impreuna cu siropul lasat si omogenizam. Gustam si potrivim de arome. Pasca o facem intr-o tava detasabila de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Dam vreo 50 min la 170 grade, cred ca ar fi mers doar 40 min ca a iesit cam inchegata. Facem testul cu scobitoarea si daca e gata inchidem focul si-o mai lasam cateva minute cu usa cuptorului intredeschisa. O scoatem si o taiem rece. Eu nu folosesc vanilie pentru a iesi in evidenta coniacul si romul. Stafidele astea gigantice sunt dementiale mai ales ca au si coniac. Cred ca ar mai merge vreo 50 gr stafide ba chiar o sa incerc si coaja de lamaie si portocala confiata. Daca vrei o pasca mai fina, puteti blendui branza. Se poate face si cu amestec din branza de oaie si vaci in parti egale. Data viitoare o sa folosesc 1 kg de branza, mai multe stafide si coaja confiata, revin cu rezultatul.