super super buna! multumesc merisor pentru reteta https://retetemerisor.ro/2016/04/pasca-fara-aluat.html
"Bunatati de Paste"
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita.
Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom.
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si pesmetul si omogenizam cu branza de vaci.
Galbenusurile se adauga peste branza, punem si stafidele scurse de esenta de rom si omogenizam.
Bezeaua obtinuta din albusuri se incorporeaza usor in branza de vaci.
O forma rotunda de blat de tort o acoperim cu hartie de aluminiu sau de copt sau tapetam cu unt peretii formei.
Se toarna compozitia in forma,si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.
Eu am facut in 2 forme.
Stingem cuptorul si lasam pasca sa se raceasca in cuptor.