Desert pere umplute, imbracate in foietaj

de Lau in Dulciuri, 11 Aug 2021 | 2133 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere
  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g migdale macinate
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri miere de albine
  • 1/2 l vin
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere umplute, imbracate in foietaj:

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele.

Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele.

Le scoatem pe un platou si lasam sa se raceasca,dupa care cu atentie le scoatem cotoarele.

Intr-un bol amestecam nuca cu migdale si mierea de albine.

Umplem fiecare para cu amestecul de migdale.

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei il vom taia fasii subtiri si infasuram fiecare para care este putin umeda ca sa nu se desfaca aluatul.

Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca daca rezstem tentatie inainte sa le revim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere umplute, imbracate in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema lemon curd