Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Eu m-am inspirat de la chef Nicolaie Tomescu.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel până se topește zahărul, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează compoziția.
Într-un pachet de foi de plăcintă sunt cel puțin 12 foi, maximum pe care eu l-am găsit a fost de 16. Se împart în 3.
Se topește untul și se lasă să se răcorească.
Se tapetează o tavă (de 35x25cm) cu hârtie de copt și se unge cu unt. Se pune un strat cu 1/3 din totalul de foi de plăcintă, unse fiecare cu unt între ele, 1/3 din compoziția de iaurt, o treime din cantitatea totală de afine, iar un strat de foi unse între ele, a doua treime de iaurt, a doua treime de afine, foile rămase unse cu unt și se toarnă restul de compoziție cu iaurt, după care se distribuie afinele rămase. Se dă tava la cuptor pentru 50-55 de minute sau până se rumenește deasupra.
Se lasă să se răcească, după care se taie și se servește.