O placinta delicioasa, cremoasa si frageda! Mai sunt doar cateva bucatele :)
Aluat:
Umplutura:
Aluat: Am pus laptele la fiert. Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecat-o bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.
Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.
Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, restul de lapte (100 ml), 50 ml unt topit si smantana.
Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine. Am pus putin cate putin faina si am framantat aproximativ 15 minute.
Restul de unt topit (50 ml) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.
Am lasat aluatul la dospit 2 ore in loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent.
Umplutura: Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare. Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul, coaja de lamaie, smantana si stafidele.
Asamblare: Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.
Am intins o foaie subtire de marimea tavii (35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.
Am acoperit cu a doua foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.
Am lasat placinta la racit 60 de minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !