Cea mai simpla si usoara placinta pe care am facut-o vreodata, cu inspiratie de la Motanelul nostru drag!
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam la viteza redusa. Foile de placinta se rup in bucatele mici cu mainile. Daca aveti foi congelate le lasati sa se dezghete si apoi le rupeti. Iaurtul grecesc il amestecati cu praful de copt. Atentie la iaurt! In contact cu praful de copt se va umfla in cateva secunde, asa ca fiti cu ochii pe el.
Se adauga iaurtul si mierea la spuma de oua si se amesteca incet, apoi bucatelele de foi de placinta in mai multe transe, se amesteca bine sa fie acoperite in totalitate de aluat. Se pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline.
Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si bucatele de coaja de limeta. Se da pe foc si se lasa pana cand tot zaharul s-a topit. Se adauga apoi sucul de la 1 limeta.
Daca este prea mica limeta folositi sucul de la 2 limete sau daca nu aveti, folositi lamai.
Lasati sa se raceasca siropul, dar nu este nevoie sa fie rece. Cand placinta este gata, lasati 5 minute sa se racoreasca si apoi puneti siropul peste placinta. Placinta va absorbii tot siropul. Neaparat lasati sa se raceasca, portionati si serviti.
Sa va fie de bine!