Desert prajitura alba

de Corinuta in Prajituri, 26 Sep 2010 | 64073 vizualizari

 

Tot dupa o reteta de-a mamei.....

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • 2-3 linguri lapte rece

Crema:

  • 400 ml lapte 
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura alba:

Foi: Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca faina cu laptele si zaharul vanilat si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga crema si se amesteca bine.

Se umplu foile cu crema, se dau la frigider cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]