Desert prajitura Alba ca zapada

de Dea_Dea in Prajituri, 18 Mar 2020 | 4995 vizualizari

 

Nu am facut-o pana de Craciun, m-am inspirat din reteta lui Merisor, dar putin schimbata dupa placul meu, cum fac de obicei :)

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:(4 foi)
  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 700 gr faina
  • un plic de praf de copt/o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la jumate de lamaie
  • esenta de lamaie
  • CREMA:
  • 1200 ml lapte
  • 10 linguri de amidon
  • 8 linguri zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Aluat:
Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea etapa adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza faina, cand este gata scoatem aluatul si il punem pe masa cu faina si il framantam putin apoi il lasam la odihnit 30 minute in folie alimentara. Impartim aluatul in 4 parti egale, intindem fiecare foie pe rand si coacem pe dosul tavii pe hartie de copt , in cuptorul incins la 180 Celsius, cate 5 min. lasam foile sa se raceasca, si ne apucam de crema.
Crema:
Punem  un litru de lapte la fiert cu zaharul si oprim 200 ml de lapte pentru a dizolva amidonul intr-un castron. Cand laptele incepe sa colocoteasca adaugam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si coaja, amestecam sa se omogenizeze si acoperim cu folie alimentara ca sa nu faca crusta , apoi lasam la racit. Frisca o batem spuma si adaugam crema, omogenizam si umplem foile, eu am pus crema si deasupra si am presarat nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina de ciocolata