Desert prajitura Cafenuc

de dantes in Prajituri, 15 Ian 2021 | 2652 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 buc galbenus de ou
  • 300 gr zahar pudra
  • 150 gr Nuci macinate
  • 6 buc albus de ou 150 gr
  • Faina alba de grau
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 ml apa
  • Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 gr Nuca prajita si maruntita
  • 50 gr ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cafenuc:

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.

Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de abur. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razuieste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cafenuc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz