Desert prajitura Catalina

de amalia01 in Prajituri, 27 Feb 2018 | 4527 vizualizari

 

 
   De unde ii vine numele nu stiu.
Stiu doar ca este delicioasa si are mare trecere. In plus, are o nota de eleganta.
 

 

INGREDIENTE

  • 1. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg faina
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    • 50 g margarina/ unt
    • 350 g nuca
    2. crema
    • 250 g crema de ciocolata
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg zahar
    • 2 lg lapte
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 250 g margarina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Catalina:

Blat

  Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!).

Preincalzesti cuptorul.

Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava si dai la cuptor pentru cca 20 de minute. Ca sa fii sigura, verifici blatul cu o scobitoare. Oricum, se coace foarte repede.

Cand blatul este copt il lasi sa se racoreasca si apoi il rastorni, astfel incat sa ai deasupra stratul de nuca.

Crema

  Cele 6 galbenusuri le bati bine cu zaharul si vanilia, apoi adaugi laptele si fierbi pe baie de aburi, amestecand constant. Cand se ingroasa, o lasi sa se racoreasca si adaugi treptat margarina, amestecand cu mixerul.

Atentie: crema trebui sa fie doar calduta, altfel se taie!  

Montare:  Peste blatul rasturnat intinzi in strat uniform crema de ciocolata si apoi cea de galbenusuri.  

Decorezi dupa cum iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Catalina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci