Nu am mai mancat o prajitura cu biscuiti de cati ani, eram cam prin clasele generale. O pregateam la inceputurile mele culinare, doar ca foloseam praf de budinca atunci, nu stiam eu sa fac creme in casa de la cap la coada. Ungeam biscuitii cu putin gem, apoi puneam un strat de budinca, iar biscuiti si tot asa.
Zilele trecute postate Merisor reteta si am zic ca trebuie sa fac aceasta prajitura, ca as savura o bucata din ea. Am savurat mai multe bucati, ca a fost prea delicioasa si mi-am impus sa o pregatesc mai des, sub diverse combinatii, pentru ca se merita.
Eu am inlocuit zaharul cu indulcitor, iar la crema de vanilie am pus si niste coaja rasa de lamaie.
La grazura de ciocolata am renuntat definitiv, am pudrat prajitura cu cacao si am presarat niste fulgi de migdale.
Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar dupa 4-5 minute, adaugati amidonul, amestecati bine. Cand umplutura s-a ingrosat, incorporati untul, amestecati pana este complet topit. Dati merele deoparte, le lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr-un bol amestecati amidonul cu indulcitorul si putin lapte. Puneti restul de lapte intr-o cratita la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, turnati amestecul cu amidon. Amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, dati crema deoparte, puneti ciocolata alba rupta bucatele si zaharul cu pastai de vanilie. Amestecati pana sunt bine incorporate si ciocolata topita complet, apoi acoperiti crema cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si mixati pana crema devine spumoasa.
Tapetati cu folie alimentara o tava de 23/23cm. Puneti 3-4 linguri din crema de vanilie separat. Puneti un strat de biscuiti, jumatate din crema si o nivelati. Asezati iar un strat de biscuiti, merele, iar biscuiti, crema, iar un strat de biscuiti. Deasupra, ungeti ultimul strat de biscuiti, cu cele 3-4 linguri de crema pastrata. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte. A doua zi o pudrati cu cacao, presarati fulgi de migdale si apoi o portionati si serviti.
Sa aveti pofta!