Desert prajitura cu branza

de - Andreea - in Prajituri, 2 Iul 2017 | 2954 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa,  eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta ! 
Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ...
Multumesc pentru reteta >:D<
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina alba tip '00'
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba tip '00'
  • 1 plic vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Blat : 

Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. 

Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.

Umplutura: 

Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine. 

Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor. 

Incheiem cu restul de aluat pentru blat. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute . 

Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.

Optional, se poate presara zahar pudra! 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la umplutura poate varia in functie de gustul fiecaruia !

2

Tot la umplutura, Rodica a folosit si coaja rasa de la o lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata