Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun.
"Retete de Pasti"
Jeleu:
Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare.
Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se omogenizeaza.
Se unge o forma cu unt (27x18 cm) si se toarna compozitia in ea.
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute.
Se face proba cu scobitoarea.
Cand este rumena frumos, se scoate si se lasa la racit in forma.
Jeleul se prepara din sucul lasat de visine, completat cu apa pana la cantitatea necesara conform modului de preparare de pe plic.
Se amesteca continutul plicului cu 2 linguri de zahar si se amesteca bine cu sucul de visine. Se pune pe foc circa 2 minute, amestecand.
Pe prajitura racita se pun visinele scurse si se aranjeaza uniform.
Se toarna deasupra jeleul obtinut, pe toata suprafata, uniform.
Se lasa la racit si cand se intareste jeleul se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Se poate orna cu fructe crude, dulceata, jeleu, ciocolata etc.