Desert prajitura cu branza si mere

de katty in Prajituri, 19 Sep 2017 | 8700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 130 gr unt moale
    • 75 gr zahar brun
    • 75 gr zahar alb
    • 2 oua
    • 2 linguri ulei
    • 1 plic zahar vanilat
    • 250 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • scortisoara pudra
    • in praf de sare
    • 350 gr mere curatate si tocate cubulete
    • 1 lingura zeama de lamaie
    Crema de branza:
    • 400 gr branza dulce
    • 3 linguri zahar alb
    • 1/2 plic zahar vanilat
    • 1 lingura faina
    • 1 ou
    Blat crocant:
    • 50 gr zahar alb
    • 50 gr zahar brun
    • 75 gr unt
    • 75 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • scortisoara pudra

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si mere:

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul  si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Amestecam branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat si faina. Intindem amestecul peste compozitia  cu mere. Amestecam cu varful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, pana devin un aluat nisipos si il presaram deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneaste frumos.

Cand prajitura este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem