Aluat:
Umplutura:
Pentru pudrat:
Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam oul de casa, praful de sare, praful de copt, zaharul tos, smantana. Amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic.
3/4 din cantinatea de aluat se intinde in foaie subtire, o asezam cu grija in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Impungem cu o furculita din loc in loc, apoi adaugam pasta de macese. Nivelam si presaram grisul in ploaie, pe intreaga suprafata a aluatului.
Adaugam jumatati de prune hidratate in apa si jumatati de capsuni, apoi zdrobim biscuitii peste fructe (acestia au rolul de a absorbi lichidul lasat in timpul coptului de fructe.)
Peste stratul de fructe, asezam banuti de aluat pe care ii decupam cu gura unui paharel mic de tuica, dupa ce, in prealabil, am intins in foaie subtire si restul de aluat pe masa de lucru infainata.
Dam tava la cuptor pentru 35 minute.
Dupa ce prajitura s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra.
Lasam la racit, portionam prajitura si servim.
Pofta buna!