Prajitura cu ness e preferata mamei mele si cum nu ma pot abtine mai plusez, una, alta....mi-a picat pe ciresele amare din ciresata, o nebunie, tare bune sunt, nerecomandate consumate in exces ca o iei pe 3 carari....:)))
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.
Crema : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul farin si 3 galbenusuri, se omogenizeaza bine apoi se adauga ness-ul , ciresele amare si nuca taiata grosier.
Asamblare: Peste blatul racit se intinde crema, se niveleaza, apoi se topeste ciocolata si se glazureaza, se da la frigider, apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.