Desert prajitura cu crema caramel

de trifadalia in Prajituri, 19 Ian 2021 | 2107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 gr untura
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • pentru crema
  • 6 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vaniliat
  • 2 linguri de apa
  • 200 gr margarina
  • pentru glazura de zahar ars
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pentru decor
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema caramel:

Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea. 

Compozitia se imparte in 3 parti egale, care se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu ulei pentru 5-10 minute fiecare la 180 grade C. 

Pentru crema se pun la fiert cele 6 linguri de faina impreuna cu cele 6 linguri de zahar si cu plicurile de zahar vaniliat pana cand compozitia se ingroasa.

 Separat se caramelizeaza restul de 6 linguri de zahar pana cand zaharul prinde o usoara culoare aramie apoi se stinge cu cele 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul ars se dizolva iar apa scade. Cand zaharul s-a topit si a mai scazut din apa, se adauga si margarina treptat pana la topirea ei amestecand continuu.

Compozitia de zahar ars apoi se amesteca asa fierbinte cu mixerul peste compozitia de crema vaniliata ( cea fiarta cu faina) rezultand crema caramel.

 Cu crema asa calda se umplu foile coapte. Se pun 8 linguri de zahar sa se caramelizeze iar cand au o culoare aramie se adauga 2 linguri de apa sa se topeasca zaharul dupa care se pune 50 gr margarina iar asa calda se toarna peste prajitura. 

Deasupra se presara fulgi de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite