Una din cele mai reusite combinatii mi se pare cea dintre ciocolata si portocala! Cele doua se completeaza perfect, ne place mult, iar un asemenea desert cucereste aproape pe oricine. La aceasta prajitura am folosit indulcitor, un indulcitor cu putere dubla de indulcire (adica 1 lingura indulcitor este echivalentul a doua linguri de zahar). Sunt si indulcitori care au aceeasi putere de indulcire ca si cea a zaharului, de aceea trebuie sa fiti atenti cand cumparati indulcitor, ca sa stiti cum sa il folositi la pregatirea deserturilor.
Blatul:
Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta si praful de copt, pe care le incorporati cu ajutorul unei palete. Tapetati cu hartie de copt o tava de 28/22 cm, turnati compozitia o nivelati. O bagati in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand este gata, lasati blatul sa se raceasca, apoi il taiati in doua foi.
Orange curd: Amestecati intr-un vas de inox galbenusurile cu indulcitorul, sucul de portocale si amidonul. Puneti pe baie de aburi, amestecati continuu pana se ingroasa crema. O luati de pe foc, adaugati untul, coaja de portocale, amestecati. O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Crema de ciocolata: Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul, transferati pe foc. Amestecati continuu pana se ingroasa. Luati crema de pe foc, puneti ciocolata, amestecati pana este incorporata. Acoperiti si o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati cu untul de la temperatura camerei si vanilia. Asezati o foaie de blat, intr-un inel detasabil sau in tava in care ati copt blatul. O ungeti cu jumatate din crema de portocale, apoi puneti jumatate din crema de ciocolata si o nivelati. Puneti a doua foaie, restul de crema de portocale si cea de ciocolata. O dati la rece 2-3 ore. O decorati cu arahide maruntite. Decoratiuniunile de ciocolata le-am obtinut topind niste ciocolata alba, am pus pe folie transfer si am dat la rece.