Desert prajitura cu foi de napolitana

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 62604 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla, care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana  

Blat:

  • 6 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de rahat taiat cubulete mici
  • 1 cana de nuca prajita si maruntita

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc. Se adauga untul si se mai tine pe foc pana se ingroasa.

Asamblare: Una din foile de napolitana se pune pe o planseta peste care se pune jumatate din crema. Peste crema se pune blatul. Se pune apoi restul de crema si cealalta foaie de napolitana.

Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]