Desert prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2020 | 19182 vizualizari

 

Introducerea e despre cum se mananca marginile, ca sa dea bine-n poza prajitura...deci le-am mancat...sa nu se invecheasca...:))))))))
''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana ( 5 buc am folosit eu, foi cu dimensiuni mai mici, nu le-am masurat )
  • 1 pachet margarina rama
  • 2 cani cu zahar
  • 2 oua+ 2 galbenusuri
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cacao
  • 50 g nuci prajite si taiate mai marunt
  • 85 g nuca de cocos
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am adaugat galbenusurile, am amestecat rapid, apoi am pus din nou pe foc, am adaugat si margarina si cacao. Am amestecat continuu pana ce caramelul sa topit de tot, am tras de pe foc am adaugat nuca prajita si nuca de cocos, am omogenizat si am umplut foile de napolitana. Am folosit 5 foi de napolitana, dupa fiecare foaie am presat putin sa se faca aderenta intre crema si foaie. Am invelit prajitura in folie alimentara, am asezat un fund peste care am pus o greutate si am lasat sa se raceasca bine. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat.

TIPS-URI

1

atentie cand caramelizati zaharul sa nu se arda pentru ca devine amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica (foi de napolitane)