Daca intr-o prajitura ai fructe, ciocolata si frisca, iti poti dori mai mult? Pentru noi a fost perfecta! Nu prea dulce, fructele acrisoare, iar frisca i-a dat nota finala, exact ce ii trebuia! Asa delicioasa, sa tot mananci 2-3 portii! 💜💜💜
Prajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze.
Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit, mixati, apoi ciocolata topita.
Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le incorporati in compozitia de galbenusuri. La final puneti coaja si zeama de lamaie, vanilia.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Acestea le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu unt si faina o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm. Turnati compozitia, o nivelati. Deasupra puneti visine si afine.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30, pana trece testul scobitorii. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema:
Mixati frisca lichida rece putin, adaugati smantana rece, zaharul pudra. Mai mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. La final puneti zeama de lamaie, amestecati cu o paleta.
Cu un pieptan de bucatarie, faceti un model de valuri. Decorati cu afine, frunze de menta si floricele din napolitana. O portionati si serviti!
Pofta buna!