Pentru ca maine este 8 Martie, am zis sa fac niste daruri dulci, flori daruieste toata lumea, asadar si prin urmare sa fie cu ''La multi ani, sexului feminin !''
Blat
Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului margarina la temperatura camerei, am adaugat galbenusurile si zaharul si am mixat bine. Separat am amestecat ingredientele uscate, faina, praful de copt si cacaua si le-am adaugat peste galbenusuri, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat in tava amestecul si am dat tava la cuptorul preincalzita 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit ( de preferat sa se faca blatul cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi ) apoi se sectioneaza in doua.
Crema de vanilie cu mascarpone. Intr-o cratita d einox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat apoi am subtiat cu laptele.Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat crema, am tras cratita de pe foc si am adaugat vanilia bourbon. Am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit bine, am trecut la faza a doua a cremei. In vasul robotului am pus samantana dulce ( are o consistenta groasa, nu curge )am adaugat mascarponele si crema de vanilie racita si am mixat foarte bine. Hidratam in apa rece cele 2 foi de gelatina si apoi le incalzim pe baie de abur, le adaugam peste crema in momentul cand asamblam prajitura.
Crema cu fructe de padure. Ne apucam de ea cat se raceste crema de vanilie. Intr-o cratita de inox punem fructele congelate, adaugam si zaharul si apoi le pasam bine cu ajutorul unui mixer vertical. Apoi asezam cratita pe foc si lasam sa dea in cateva clocote pana mai scade din siropul format. Separat hidratam cele 4 foi de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem de apa si le adaugam peste mixtul de fructe, dupa ce am tras cratita de pe foc. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare. Ca sa mai reducem din timpul de racire, punem cratita cu mixul de fructe in chiuveta cu apa rece si amestecam continuu pana incepe s ase raceasca, apoi incorporam frisca batuta.
Asamblare. Folosim tava in care am copt blatul si o imbracam cu folie alimentara, asezam prima parte de blat si turnam crema cu fructe de padure, peste care asezam a doua parte de blat, peste blat intindem crema de vanilei dupa ce am incorporat in ea gelatina topita pe baie d eabur, nivelam si apoi presaram drajeuri de ciocolata, Dam tava la frigider pana a doua zi cand o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin aap fierbinte.
1
daca doriti mai dulce crema cu fructe de padure mai adaugati zahar, eu am vrut-o mai acrisoara