Desert prajitura cu iaurt si caise

de rena in Prajituri, 23 Mai 2014 | 45444 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 400 griaurt cu caise
  • 400 griaurt grecesc 10% grasime
  • 350 ml frisca
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 800 gr compot de caise

Decor:

  • 150 ml frisca
  • caise din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si caise:

Blat: Separam ouale si batem albusul cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii usor cu spatula, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu pana trece testul scobitorii.

Crema: Pliculetele de gelatina se pun la hidratat intr-o ceasca cu 100 ml de apa rece. Punem iaurul de caise si cel grecesc intr-un castron, adaugam caise din compot taiate cubulete mici si amestecam usor. Batem frisca cu zaharul pudra si incorporam cu crema de iaurt.  Gelatina o incalzim putin si o punem in crema cu miscari usoare.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua foi.

Asezam prima foaie pe o tava, o insiropam cu zeama din compot, asezam crema de iaurt, apoi a doua foaie de blat, o insiropam si punem cateva ore la frigider.

La final, batem frisca si o punem deasupra prajiturii si ornam cu bucati de caise din compot.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si sos caramel