Desert prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 26 Iun 2019 | 3513 vizualizari

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand vad mere, simt deja gustul prajiturii cu mere pe care o iubesc pur si simplu!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt gras( 82%)
  • 320 gr. faina (plus pentru infainat)
  • 2 linguri lapte rece
  • 1 ou
  • 2 pliculete zahar vanilat

Umplutura:

  • 15 mere mari
  • o cana de zahar brun
  • scortisoara
  • vanilie

Zahar pudra pentru decor

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute.

Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare.

Aluatul se imparte in doua ( l-am cantarit), se intind foile, eu le intind usor pe foaia de copt pe care am presarat faina.

In tava tapetata clasic cu ulei si faina, am asezat prima foaie, am pus merele, deasupra, zaharul, scortisoara si vanilia si am acoperit cu a doua foaie de aluat. Foaia am intepat-o usor pe toata suprafata cu o furculita.

Prajitura am copt-o apoximativ 50 de minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.

Cand s-a racit prajitura, am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna la desert delicios!

 

TIPS-URI

1

este o prajitura fara zahar in aluat, zaharul din umplutura si cel pudra de decor o indulcesc perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare