Desert prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 25 Ian 2021 | 3913 vizualizari

 

Va invit cu drag, la o prajitura aromata, parfumata, inca calda, va promit, e si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. unt gras 82%
  • 325 gr. faina
  • 125 gr. zahar pudra
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou mare
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un sfert de lingurita scortisoara

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 1/2 cana de zahar brun( sau mai putin dupa gust)
  • scortisoara
  • 3 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie, pentru o ora.

Intre timp se razuie merele pe razatoarea mare, se storc usor de zeama si se lasa deoparte.

Se imparte in mod egal aluatul, (eu l-am cantarit), apoi am intins pe rand doua foi pe o suprafata infainata( am avut o folie speciala de silicon).

Am uns tava cu ulei si am presarat faina, deci tapetata clasic nu cu pergament, am asezat prima foaie de aluat, am presarat grisul apoi am pus merele, am pus zaharul brun, scortisoara si am asezat a doua foaie de aluat deasupra.

Cu o furculita am intepat foaia, dintr-un rest de aluat am facut decoratiunile si am copt prajitura pentru o ora, o ora si zece minute la 180 de grade.

Am pudrat prajitura cand s-a racit usor( nu fierbinte).

E o mare bunatate, aluatul este unul extrem de fraged.

TIPS-URI

1

Eu am avut mere foarte dulci, astfel ca am redus cantitatea de zahar din umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]