Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα

de MihaelaKitchen in Prajituri, 3 Oct 2017 | 4398 vizualizari

 

Una dintre retele soacrei mele grecoaice, un desert care se preparara foarte usor si pe langa asta este foarte aromat si pufos. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 225 grame zahar
  • 130 grame faina
  • 150 grame unt
  • 75 grame nuca macinata nu prea fin (ingredientul secret)
  • 25 grame migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 4 mere mici 250-300 grame mere tocate marunt sau rase si stoarse de sucul propriul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα:

Untul si zaharul se mixeaza impreuna si dupa ce s-a omogenizat, se adauga ouale pe rand si amestecand pana devine o crema. Apoi, pe rand se adauga faina care a fost in prealabil incorporata cu sarea si praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucile si migdalele taiate in bucati potrivite, iar la final, se vor adauga merele si se amesteca pentru a se incorpora compozitia.

Punem compozitia intr-o tava 23 x 30 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute, la 180 de grade Celsius. In acest timp, se face testul scobitoarei daca prajitura este gata. 

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si la final se pudreaza zahar tos si o putem servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici