Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 25 Mar 2020 | 6005 vizualizari

 

Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Miha. Mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiuni tava: 20/30 cm
  • Blat 2:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1-2 linguri apa
  • 200 g lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 20 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello):

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos, apoi se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si esenta de vanilie, amestecand totul usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.

Crema:

Se mixeaza frisca putin, dar fara sa se intareasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior, la foc, cu 1-2 linguri apa. Se mesteca continuu pana cand se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca mixata impreuna cu laptele condensat si esenta de vanilie. Se introduce amestecul la frigider pana cand se raceste foarte bine astfel incat sa se poata mixa.

Asamblare:

Se insiropeaza primul blat. Se pune un strat de crema cu ajutorul unui posh si se presara fulgi de nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se intinde un alt strat de crema. Se presara din nou fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Bounty