Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2019 | 8234 vizualizari

 

Delicioasa si rapida, asa cum imi place mie!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte
  • 200 ml Creme Patisserie de la Meggle + 4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri gem de caise
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 100 g nuca coapta si maruntita.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.

Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.

Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.

Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava folosita a fost una de yenna mica de 22/27 cm, daca aveti tava mare, dublati cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]