Prajitura mea preferata, cu ingredientele pe care le gasesti prin casa, de moment, cu albusurile adunate intr-o cutie in congelator, de care te tot impiedici, dar nu te indupleci sa o arunci desi ai promis ca nu mai faci prajituri,plus o mana din fructele preferate, ceva arome....
Rezultatul:divin(si va rog sa nu ma contraziceti, este prima data cand mananc 3 bucati ...usor caldute)
Separam cele 2 oua. Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile,esenta de vanilie, laptele si uleiul si omogenizam compozitia. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula. Luam din compozitie aproximativ 1.3 si o punem intr_un castron. Adaugam 2 linguri cacao si 1 lingura lapte. omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. cu o spatula. In restul compozitiei punem nuca macinata, merisoarele si amestecam usor. Turnam compozitia peste cea cu cacao. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece proba scobitorii(aproximativ 45 de minute). Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Presaram deasupra zahar pudra si o portionam in momentul servirii.
1
puteti adauga orice fructe va plac