Desert prajitura cu piersici si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 8 Aug 2017 | 5137 vizualizari

 

Această prăjitură eu am pregătit-o si cu alte fructe de sezon și este delicioasă. Vă invit să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Umplutura:
  • 2 piersici coapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri griș
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piersici si mascarpone:

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul.

Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul măcinat și mai amesteci puțin. Adaugi uleiul și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci usor, cu o lingură de lemn, până se omogenizează compoziția. 

Torni 3/4 din compoziție în tava unsă cu unt. Pui crema de brânză din loc in loc, apoi pui feliuțele de piersici iar deasupra torni restul compoziției.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coci prăjitura timp de 40-45 de minute, până când e bine rumenită și trece testul scobitorii.

 O lași la răcit pe un grătar apoi o porționezi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati