O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara, iar fructele sunt diverse si pe gustul tuturor.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa deoparte.
Branza ricotta se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Cu o lingurita se pun gramajoare peste compozitia din tava apoi cu ajutorul unei furculite se amesteca usor, dandu-i aspect de marmorat.
Caisele si piersica se spala bine, se indeparteaza samburele apoi se taie in cubulete mici. Se pun deasupra blatului si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot folosi in aceasta prajitura orice fel de fructe preferati.
2
Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.