Desert prajitura cu suc Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Noi 2011 | 98312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu suc Fanta:

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema: mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava.

Pentru glazura: facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu suc Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

andreea_angelo 1

12.12.2012, 20:58

dar la budinca de vanilie,de cate grame e punga?pt ca eu am gasit si mai mici si mari?si tare as vrea sa fac si eu prajitura asta

ionela_rdc 1

13.12.2012, 08:20

LA BUDINCA PLICURILE ACELEA CLASICE DE LA DC OETKER LA 50GR PARCA ASA AU
VA INVIT SA O INCERCATI ESTE DELICIOASA SI USOR DE PREPARAT

cati 1

03.05.2013, 14:23

Ce marime are tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea