Desert prajitura de ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 56484 vizualizari

 

O prajitura usor de facut, simpla, dar in acelasi timp destul de rafinata :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 40 g cacao neagra
  • 5 oua
  • 65 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml apa rece
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuci macinate
  • glazura de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata:

Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile. La final adaugam romul.
Impartim compozitia in doua.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam restul de zahar (50 g) si zaharul vanilat si mixam pana rezulta o bezea tare.
Peste prima compozitie adaugam faina, praful de copt si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.
Tapetam o tava mica (20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit (facem testul scobitorii).
Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.
Taiem blatul racit in doua, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]