Desert prajitura de joi a Octaviei

de katty in Prajituri, 20 Iun 2021 | 4098 vizualizari

 

O  reteta veche, dar delicioasa.
Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac uscat
  • 50 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • gem de caise sau dupa preferinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de joi a Octaviei:

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Scoatem forma din cuptor si ungem cu gem. Asezam deasupra bezeaua. Reducem focul la 150 de grade si punem forma la cuptor pentru 15 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa usor si mai lasam tava inca 15-20 de minute. Servim prajitiura dupa ce se raceste bine.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice gem va place

2

cantitatea de lapte poate diferi in functie de cat cozonac aveti sau cat de uscat este

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de joi a Octaviei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

24.06.2021, 11:36

Bun!

mihaelar63 1

25.06.2021, 00:47

Super !!! Nimic nu se pierde -totul se transforma !!!!

Anett 1

03.12.2021, 16:23

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea