O reteta veche, dar delicioasa.
Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o prajitura delicioasa.
Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Scoatem forma din cuptor si ungem cu gem. Asezam deasupra bezeaua. Reducem focul la 150 de grade si punem forma la cuptor pentru 15 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa usor si mai lasam tava inca 15-20 de minute. Servim prajitiura dupa ce se raceste bine.
1
puteti folosi orice gem va place
2
cantitatea de lapte poate diferi in functie de cat cozonac aveti sau cat de uscat este