Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 4676 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata de cei care au gustat-o.
Prajitura am pregatit-o si la Revelionul Bucatarasilor din februarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (450 g)
  • 1 cana de apa
  • 400 g nuci taiate grosier sau zdrobite
  • 3 linguri de cacao ( sau 2 de cacao si una de nesquik)
  • 1 lingura de ness
  • 500 g de margarina
  • 800 g biscuiti Petit Beurre
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti:

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier.

Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.

Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao cernuta, nessul, nucile, 500 g biscuiti rupti in bucatele si esenta de rom.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu hartie de copt, se pune jumatate din cele 300 g de biscuiti macinati, apoi se rastoarna compozitia dupa ce s-a racit la temperatura camerei.

Se uniformizeaza si se preseaza bine compozitia cu mana sau cu fundul unui pahar.

Deasupra se presara cealalta jumatate de biscuiti macinati si putina nuca macinata.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se taie bucatele dupa preferinte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu o pregatiti de post, puteti folosi unt

2

Din pacate pozele de final nu sunt foarte clare, sunt facute noaptea tarziu, telefonul mi-a facut ceva figuri si era a patra prajitura pregatita pentru ziua unei colege

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure