Desert prajitura desteapta cu ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Iul 2020 | 5620 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu e montat sa stea perfect drept ( inca suntem in santier), asa ca nici desteapta asta n-a iesit uniforma, intr-o parte mai inalta, in cealalta mai putin inalta, dar e buna pe ambele parti....:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Tava 24/36 cm
  • 300 g zahar pudra
  • 1 l lapte
  • 9 oua
  • 150 g faina
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolata neagra ( 50 % cacao)
  • 50 g cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • un praf sare
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 60 g zahar pudra
  • decor
  • zmeura
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura desteapta cu ciocolata:

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o craticioara se topeste si se asa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana ce isi schimba culoarea, apoi se adauga ciocolata topita si se mixeaza cateva minute, dupa care se adauga untul topit, se continua mixarea, apoi se adauga cacaua si esenta de rom, se mixeaza inca 2-3 min. Se adauga un pic de lapte caldut, sa se subtieze amestecul, apoi 1-2 linguri de faina, se omogenizeaza, iar lapte, faina, pana se termina faina si laptele si se obtine un amestec mai lichid in care se incorporeaza albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tava se tapeteaza cu hartie de copt , se toarna amestecul in tava, se preincalzeste cuptorul la 150 grade C, se da tava la cuptor pentru cca 1 ora, se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, pana se obtine o frisca ferma.

Prajitura racita, se scoate din tava se portioneaza, apoi se orneaza cu frisca si se decoreaza cu zmeura.Pe langa ca este desteapta, este si foarte ciocolatoasa si gustoasa, se  pot vedea cele doua straturi ale prajiturii, partea de jos un fel de budinca consistenta, iar partea de sus, un blat subtire. Sa aveti pofta ciocolatoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert semilune cu crema de nuci si ciocolata