Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 17 Feb 2013 | 27980 vizualizari

 

Simplu, rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 400-450 ml cafea concentrata
  • esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • cacao/nesquik pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata:

Pentru crema topim ciocolata cu 50 ml frisca pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O topim pe baie de aburi/mircounde(atentie sa nu fiarba!) si o adaugam peste ciocolata amestecand continuu pana se omogenizeaza, apoi adaugam mascarponele.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. O adaugam peste ciocolata amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza. Adaugam si restul de frisca batuta tare (200 ml) si dam crema la rece pentru 30 de minute.

Asamblare: Un rand de piscoturi inmuiate in cafea, unul de crema si tot asa pana terminam.

Pudram prajitura cu cacao si dam la rece pana la momentul servirii (minim 3-4 ore).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina