Desert prajitura frantuzeasca

de Merisor in Prajituri, 14 Feb 2013 | 112899 vizualizari

 

Intr-un timp circulau pe e-mail niste fisiere cu prajituri, am vazut ca multa lume le-a incercat asa ca am inceput si eu sa fac din ele. Prima a fost frantuzeasca, pe care am personalizat-o putin, cum de altfel procedam toti, nu? A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr stafide
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sare

In plus:

  • putin ulei pentru uns
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Foi: Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua.

Prima foaie am intins-o direct in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt.

Am uns hartia cu putin ulei pentru a putea intinde aluatul bine, de asemenea mi-am uns putin si mainile, pentru ca aluatul este mai moale si am intins si presat sa fie cat mai uniform. La a doua foaie am lucrat cu doua folii unse cu putin ulei.

Am asezat pe masa prima folie, am pus aluatul si am asezat peste el cea de-a doua folie, apoi cu sucitorul am intins cat dimensiunea tavii.

Cand am asezat in tava, am rulat impreuna cu prima folie pentru a nu se lipi si am desfacut-o usor pe parcurs ce se deruleaza.

Umplutura: Am batut albusurile bine cu putina sare, am pus zaharul treptat si in final nuca de cocos.

Am rasturnat peste prima foaie maro, am nivelat cu lingura, apoi am asezat cea de-a doua foaie si am copt la 180 grade pentru 35 minute.

Crema: Am amestecat cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de portocala si budinca, apoi am pus laptele, am omogenizat si am fiert la foc mediu amestecand continuu. Frisca am batut-o cu mixerul pana s-a intarit, apoi am incorporat-o in budinca racita.

Am asezat crema peste blatul racit si am ornate cu fulgi de ciocolata.

A iesit chiar delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos oparit