Desert prajitura invizibila cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2021 | 3368 vizualizari

 

A venit toamna si ne bucuram de mere aromate si delicioase! Deserturile cu mere sunt preferatele noastre in acest anotimp. Si cum m-a atras aceasta prajitura de la Bucataras, am vazut ca se face si tare usor, imediat am copt o portie. Dar imediat s-a mancat si dupa doua zile am am mai facut o portie. Este grozav de buna, plina de mere si pe placul tuturor! Ce spuneti, o incercati si voi?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri indulcitor gold (sau 5 linguri zahar brut)
  • 35 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 8 mere potrivite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila cu mere:

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati si mixati usor.  Puneti si coaja rasa de lamaie. Merele spalate le curatati de coaja. Le taiati pe jumatate, indepartati cotorul si semintele, le taiati felii cat mai subtiri pe lung. Cu o paleta, le incorporati in compozitia de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati compozitia si o nivelati. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cand prajitura este rumena, inseamna ca este gata. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O serviti simpla sau pudrata cu indulcitor pudra (sau zahar pudra). Merge si cu inghetata, un sos caramel sau de vanilie!  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ELY