Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Dec 2019 | 4651 vizualizari

 

O prajitura delicioasa! "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de ciocolata calda cu aroma de caramel

Sirop:

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom

+ 80 g ciocolata cu caramel de la Milka

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel:

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.

 Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

 Coacem blatul intr-un vas de yenna mare uns cu ulei timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

 Cat timp sta blatul la cuptor mixam frisca lichida si o separam in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si ciocolata calda dizolvata in 2 linguri de apa ( trebuie dizolvata in apa calda, dar o lasam la racit inainte sa o adaugam peste frisca) si mixam inca 2-3 minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa calduta si lasam 10 minute pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi adaugam esenta de rom.

Siropul il adaugam peste blatul caldut si lasam 10-20 de minute la racorit.

Adaugam crema de caramel si nivelam, apoi frisca si portionam.

Grilajul de ciocolata ( ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de lapte) il facem pe fiecare prajitura in parte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese