Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iun 2019 | 4950 vizualizari

 

Pufosenia intruchipata, plina ochi de caise si nectarine aromate, un desert savuros, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 270 gr. zahar fin
  • 270 gr. faina patiserie
  • 150 gr. smantana
  • 100 ml ulei( struguri)
  • 100 gr. unt( topit)
  • 1/2 plic praf de copt
  • vanilie( dupa gust)
  • un praf de sare
  • bucati de caise si nectarine( dupa dorinta)
  • zahar pudra vanilat( decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine:

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste albusurile ramase in bolul de mixat.

Faina se cerne se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie si se mixeaza usor.

La final se adauga spuma de albus pastrata si se incorporeaza prin invaluire cu un tel.

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia, apoi deasupra se pun bucatile de fructe.

Prajitura se coace timp de  aprox. 50 de minute la 180 de grade C.

Se taie prajitura numai atunci cand s-a racit, si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci