Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de lucy2002 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 6569 vizualizari

 

Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila!
Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei.
Este o prajitura aromata si usor de facut.
,,Bunatati pentru Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere de albine poliflora
  • 200 gr unt cu 80% grasime
  • un pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 250 ml lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200-250 gr nuca de cocos razuita
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit bine  taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

Glazura:

Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Buturuga