Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2018 | 5398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 lingurilapte
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lime
  • Crema de branza
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de lime
  • esenta de rom
  • 500 g cirese
  • 2 linguri pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese:

Blatul

Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, la final o sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa.

Turnam 1/2 din compoziti in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pentru cca 10-15 min.

Crema

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor (daca dorim sa fie mai cremoasa folosim blenderul vertical).

Turnam amestecul peste blatul din cuptor si deasupra asezam ciresele (fara samburi) trecute prin pesmet.

Adaugam restul de blat peste cirese si dam din nou tava la cuptorul incalzit cca. 30-40 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tarta cu caise - Reteta delicioasa fara zahar

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz - Super rapida si delicioasa

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat