Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2018 | 5080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 lingurilapte
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lime
  • Crema de branza
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de lime
  • esenta de rom
  • 500 g cirese
  • 2 linguri pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese:

Blatul

Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, la final o sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa.

Turnam 1/2 din compoziti in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pentru cca 10-15 min.

Crema

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor (daca dorim sa fie mai cremoasa folosim blenderul vertical).

Turnam amestecul peste blatul din cuptor si deasupra asezam ciresele (fara samburi) trecute prin pesmet.

Adaugam restul de blat peste cirese si dam din nou tava la cuptorul incalzit cca. 30-40 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie