Desert prajitura turnata, cu branza si visine

de katty in Prajituri, 30 Ian 2018 | 7431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 2 cani zahar
    • 1 cana lapte
    • 3 linguri cacao
    • 2 cani faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr unt 65%
    Umplutura de branza:
    • 350 gr crema de branza
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura faina
    • 400 gr visine decongelate, bine scurse
    • zahar pudra ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata, cu branza si visine:

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca.

Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem faina, praful de copt si bicarbonatul. Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu restul compozitiei  cu ajutorul unei spatule.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie. Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul, zaharul vanilat, oul si faina. Asezam cu lingura umplutura de branza peste aluat, intr-un strat neuniform. Presaram deasupra visinele, apoi turnam restul compozitiei.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (aproximativ 45-50 minute).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bonet