Desert prajitura vanilata cu cirese

de oanapl in Prajituri, 9 Mai 2017 | 3887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  •  crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • ½ pastaie de vanilie
  •  ornat:
  • 250 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata cu cirese:

Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs.

Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata consistenta unei crème. Lasi la racit.

Separat, bati ouale cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adaugi treptat uleiul, amestecand mereu, iar la sfarsit, adaugi faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Introduci tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.

 Scoti blatul din cuptor si pui crema cu un pos in cercuri, lasand loc intre ele. In spatiile ramase, pui ciresele scurse de zeama si mai lasi la cuptor 15-20 de minute, la foc mic. Se taie in forma, dupa racirea completa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]