Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar.
Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de vanilie si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca la loc caldut, timp de 20 de minute.
Intre timp pregatim si aluatul pentru crumble. Pentru acesta amestecam bine toate ingredientele.
Aluatul dopsit il intindem pe masa de lucru usor infainata. Cu un decupator taiem forme rotunde, sau putem sa taiem cu un cutit forme patrate. Asezam prajiturelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem formele cu lapte apoi cu o lingurita punem putina dulceata in mijloc si deasupra presaram crumble.
Lasam tava acoperita inca 10 minute, pana cresc putin prajiturelele.
Dam tava ca cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de ~15 minute, sau pana se rumenesc usor.
Lasam putin sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana de lapte, sau o cafea ;).