Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

de xana in Dulciuri, 17 Dec 2017 | 6304 vizualizari

 

reteta de preparare a papanasilor
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 30 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1 ou
  • coaja de portocala rasa dupa gust
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 20 gr margarina
  • un praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor fierti:

reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute.

Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar si amestecam pana se rumeneste usor.

Punem o oala cu apa si un praf de sare pe foc, iar cand incepe sa fiarba, formam bilute din aluat si le dam drumul in apa. Daca este necesar, punem putina faina pe maini pentru a forma mai usor blutele. Sunt gata cand se ridica la suprafata. Le scoatem apoi cu ajutorul unei spumiere si le dam prin amestecul de pesmet si nuca.

Se servesc cu smantana sau frisca si dulceata.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare